توضیحات کامل :

پاورپوینت مسائل اخلاقی در مشاوره در 31 اسلاید بسیار زیبا و قابل ویرایش آماده ارائه با اسلایدشو با فرمت pptx و رعایت تمامی استانداردهای زبان فارسی

 

 

فهرست مطالب

مقدمه

تصمیم گیری اخلاقی

حق رضایت آگاهانه

ابعاد محرمانه بودن

مسایل اخلاقی در فرایند ارزیابی

روابط دوگانه و چندگانه در مشاوره

 

بخشی از متن

مقدمه

اخلاق مشاور، نقش اساسی در مشاوره دارد. رعایت مسائل اخلاقی در مشاوره و روان درمانی بسیار مهم است. تصمیم گیری اخلاقی فرآیندی تکاملی است که ایجاب می کند همواره صادق و خودسنج باشید.

۲ نوع اصول اخلاقی در مشاوره و روان درمانی :

1.         اصول اخلاقی الزامی : برداشتی از کاربست اخلاقی که به کمترین سطح کاربست حرفه ای مربوط است

2.         اصول اخلاقی آرمانی : سطح بالاتر کاربست اخلاقی است که به انجام دادن آنچه به نفع درمانجویان است توجه دارد.

نیازهای درمانجویان را مقدم بر نیازهای خود بدانید

فکر نمی کنم که ما به عنوان مشاور بتوانیم نیازهای شخصی خود را کاملا از از روابط خود با درمانجویان دور نگهداریم. از لحاظ اخلاقی ضرورت دارد که از نیازها، تعارضهای شخصی بالقوه و دفاع های خود آگاه باشیم؛ ما باید بدانیم که این عوامل چگونه می توانند در کمک کردن به درمانجویان اختلال ایجاد کنند.

روابط حرفه ای ما با درمانجویان به نفع آنهاست. سوال مفیدی که همواره باید از خودتان بپرسید این است: «در این رابطه، نیازهای چه کسی برآورده می شود، نیازهای درمانجوی من یا نیازهای خودم؟».

مسئله اخلاقی زمانی وجود دارد که ما نیازهای خود را به صورت آشکار یا نا آشکار، به قیمت نیازهای درمانجویان بر آورده کنیم. مهم است که ما از بهره کشی درمانجویان یا صدمه زدن به آنها پرهیز کنیم.

همگی ما نقاط کور و تحریف هایی در واقعیت داریم. ما مسئولیت که در جهت گسترش دادن خودآگاهی تلاش کنیم و یاد بگیریم زمینه های تعصبات و آسیب پذیری های خود را تشخیص دهیم. اگر از مشکلات خود آگاه بوده و مایل باشیم آنها را برطرف کنیم، کمتر احتمال دارد آنها را به درمانجویان فرافکنی کنیم.

باید از نیازهای افراطی احتمالی خود همچون نیاز به کنترل گری، نیاز به مفید بودن و حامی بودن، نیاز به تغییر دادن دیگران در جهت ارزش های خودمان، نیاز به احساس شایستگی و نیاز به تقدیر، آگاه شویم و از اثرگذاری آنها بر درمان جلوگیری نماییم.

تصمیم گیری اخلاقی

بخشی از فرایند تصمیم گیری اخلاقی، آگاهی از منابعی است که وقتی با مسئله ای دست به گریبان می شوید می توانید از انها استفاده کنید. گرچه مشاوران مسئول تصمیم گیری اخلاقی هستند ولی مجبور نیستند این کار را در خلا انجام دهند. مشاوران همچنین باید از عواقب عمل کردن مطابق با شیوه هایی که توسط سازمانی که عضوی از آن هستند آگاه باشند.

اصول اخلاقی حرفه ای چند هدف دارند:

1.         آگاه کردن مشاوران و عامه مردم از مسئولیت های این حرفه. این مساله مبنایی برای پاسخگویی و حفاظت از درمانجویان و درمانگران ایجاد می کند.

2.         فراهم کردن مبنایی برای فکر کردن درباره کاربست حرفه ای شما و بهتر کردن آن. برای درمانگران زیر نظر گرفتن خود خیلی بهتر از آن است که یک سازمان آنها را تحت نظارت قرار دهد.

یکی از گرایشات اسف بار در مورد اصول اخلاقی این است که آنها به طور فزاینده ای ابعاد قانونی بگیرند. عمل به قوانین بخشی از رعایت اخلاق حرفه ای است اما قوانین حداقل مسایل اخلاقی را در نظر می گیرند و اخلاق حرفه ای فراتر از قوانین، گسترش می یابد.

و ...